Gireta al País Valencià

El primer cap de setmana d’abril Corrandes són Corrandes, a format mínim d’Anaís Falcó, Christian Simelio i Marc Torrent, anirà al País Valencià. A diferents pobles realitzarà concerts, tallers i dinamitzacions gràcies a la marevallosa programació de diferents associacions culturals que s’han coordinat. Us convidem a seguir-nos per Ibi, Sella, Mutxamel i alguna sorpresa més que aviat informarem.

Divendres 31-III-2017

Ibi (Alcoià) Concert

Christian Simelio, Anaís Falcó i Marc Torrent

Un espectacle de cançó improvisada dinàmic i ple d’humor!

 

Dissabte 1-IV-2017

Sella (Marina Baixa) Taller + dinamització

Taller matinal i vermut!

Mutxamel (Alacantí) Dinamització

Sopar de primavera!

 

 

Organtizen:

Associació Cultural el Teix, Col·lectiu Saginosa, Tastaolletes Col·lectiu Cultural i Associació Cultural Aiguadut.

Estrena de la cançó “Balls de Falles de Sant Joan”

Ballar i cantar després al voltant de les falles de Sant Joan era una activitat esperada i desitjada al Pallars. Corrandes són Corrandes estrena un senzill amb Balls de falles de Sant Joan, una proposta artística basada en les tonades i lletres recollides per Enric Vigo i Vicenç Bosch i que formen part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu està duent a terme un projecte de revitalització de la figura d’Enric Vigo (1865-1926) amb una revisió i difusió de la feina duta a terme pel folklorista pallarès (amb el suport de l’IRMU i l’IPEC). Anaís Falcó, etnomusicòloga i artista del grup, està col·laborant amb el projecte. Aquests balls cantats són descrits per Enric Vigo i Vicenç Bosch i expliquen que es ballaven al voltant de les fogueres (falles) de Sant Pere i Sant Joan. Aquests balls eren fets en cercle i amb un protagonisme femení rellevant. Llocs com Alós d’Isil han apostat per reproposar aquesta dinàmica amb l’actual baixada de falles ja el passat estiu. Les lletres són canviants, variables, amb certes possibilitats de ser versos adaptats o potser, fins i tot, improvisats. Amb la idea il·lusòria d’imaginar aquestes dinàmiques Corrandes són Corrandes s’ha inspirat per crear aquesta proposta sonora.

Balls de falles de Sant Joan – Corrandes són Corrandes

Anaís Falcó: veu, violí i percussion
Christian Simelio: veu
Gerard Díaz: contrabaix i veu
Marc Torrent: viola de roda i veu

Projecte Enric Vigo (Ecomuseu Valls d’Àneu)
Font: Obra del Cançoner Popular de Catalunya, Enric Vigo i Vicens Bosch.
Arranjament: Corrandes són Corrandes (tots els drets reservats).
Lletres: tradicionals / Corrandes són Corrandes
Recerca musical: Igansi Ros i Anaís Falcó.
Enregistrament: Txosse Ruiz, WheelSound Studio
Obra del Cançoner Popular de Catalunya, consultat a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i propietat de l’Abadia de Montserrat.
Recerca: Ignasi Ros, Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Amb el suport de l’IRMU i l’IPEC.

Categories: Estrena