Propera estrena: treball discogràfic “Lligadetes amb un fil”

Corrandes són Corrandes és una companyia que neix el 2013, plenament activa. Fins el 2016 no va editar les primeres gravacions en format de videoclip i single. El motiu era el repte sempre present “com enregistrar la cançó improvisada?”. Moltes respostes han tingut durant un llarg temps al cap, fins a decidir-se a mostrar tota la feina musical i una proposta poètica fixada per tal de poder gaudir d’un recull amb totes les músiques, arranjaments i idees poètiques que la companyia proposa. Així doncs, es prepara l’estrena d’aquest CD per al proper diumenge 8 d’octubre a la Fira Mediterrània, a 2/4 de 7 del vespre a El Vermell, a Manresa.

Categories: Uncategorized

Estrena de Si voleu ballar corrandes

Aquest dissabte 10 de juny Corrandes són Corrandes estrena la seva proposta de ball al Centre Artesà Tradicionàrius. Ho farà dins el marc del 30è festival i en la última nit de ball folk, compartida amb el grup castellà Fetén Fetén. La proposta ha dut feina a la companyia que des de fa més d’un any ha estat treballant les formes per fer un ball dinàmic on la improvisació ja no és el primer pla, sinó que és un element més per a la dinàmica del moviment. Balls de parella, danses tradicionals i estàndards del ball folk es barregen amb un repertori plenament català amb molta veu i instruments. Tot plegat, a les mans dels artistes vallesans: Gerard Díaz (acordió, veu i contrabaix), Anaís Falcó (violí i veu), Christian Simelio (guitarró i veu) i Marc Torrent (viola de roda, veu, guitarró i guitarra).  La companyia Corrandes són Corrandes posa aquest espectacle dins la seva oferta, a més dels concerts de música tradicional i improvisació dels que ja disposa. Ballem?

Categories: Uncategorized

Balls de Falles a Catalunya Informació

Catalunya Informació ha emès aquest 9 de maig un reportatge sobre el projecte Enric Vigo i els “Balls de falles de Sant Joan” que Corrandes són Corrandes ha estrenat. Eloi Barrera, corresponsal dels Pirineus n’és el reporter. No us el perdeu:

“Diverses institucions i un grup de música tradicional han recuperat els balls i cançons que es feien al voltant de les falles de Sant Joan al Pirineu. La feina de recerca s’ha pogut fer gràcies als manuscrits que va deixar el folklorista pallarès Enric Vigo a finals del segle XIX.”

Arran d’aquesta presentació també aprofitem per anunciar que participarem al II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània que tindrà lloc els propers 26, 27 i 28 de maig a Reus. Aviat podrem gaudir del programa detallat.

Categories: Premsa

Tags:

Gireta al País Valencià

El primer cap de setmana d’abril Corrandes són Corrandes, a format mínim d’Anaís Falcó, Christian Simelio i Marc Torrent, anirà al País Valencià. A diferents pobles realitzarà concerts, tallers i dinamitzacions gràcies a la marevallosa programació de diferents associacions culturals que s’han coordinat. Us convidem a seguir-nos per Ibi, Sella, Mutxamel i alguna sorpresa més que aviat informarem.

Divendres 31-III-2017

Ibi (Alcoià) Concert

Christian Simelio, Anaís Falcó i Marc Torrent

Un espectacle de cançó improvisada dinàmic i ple d’humor!

 

Dissabte 1-IV-2017

Sella (Marina Baixa) Taller + dinamització

Taller matinal i vermut!

Mutxamel (Alacantí) Dinamització

Sopar de primavera!

 

 

Organtizen:

Associació Cultural el Teix, Col·lectiu Saginosa, Tastaolletes Col·lectiu Cultural i Associació Cultural Aiguadut.

Estrena de la cançó “Balls de Falles de Sant Joan”

Ballar i cantar després al voltant de les falles de Sant Joan era una activitat esperada i desitjada al Pallars. Corrandes són Corrandes estrena un senzill amb Balls de falles de Sant Joan, una proposta artística basada en les tonades i lletres recollides per Enric Vigo i Vicenç Bosch i que formen part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu està duent a terme un projecte de revitalització de la figura d’Enric Vigo (1865-1926) amb una revisió i difusió de la feina duta a terme pel folklorista pallarès (amb el suport de l’IRMU i l’IPEC). Anaís Falcó, etnomusicòloga i artista del grup, està col·laborant amb el projecte. Aquests balls cantats són descrits per Enric Vigo i Vicenç Bosch i expliquen que es ballaven al voltant de les fogueres (falles) de Sant Pere i Sant Joan. Aquests balls eren fets en cercle i amb un protagonisme femení rellevant. Llocs com Alós d’Isil han apostat per reproposar aquesta dinàmica amb l’actual baixada de falles ja el passat estiu. Les lletres són canviants, variables, amb certes possibilitats de ser versos adaptats o potser, fins i tot, improvisats. Amb la idea il·lusòria d’imaginar aquestes dinàmiques Corrandes són Corrandes s’ha inspirat per crear aquesta proposta sonora.

Balls de falles de Sant Joan – Corrandes són Corrandes

Anaís Falcó: veu, violí i percussion
Christian Simelio: veu
Gerard Díaz: contrabaix i veu
Marc Torrent: viola de roda i veu

Projecte Enric Vigo (Ecomuseu Valls d’Àneu)
Font: Obra del Cançoner Popular de Catalunya, Enric Vigo i Vicens Bosch.
Arranjament: Corrandes són Corrandes (tots els drets reservats).
Lletres: tradicionals / Corrandes són Corrandes
Recerca musical: Igansi Ros i Anaís Falcó.
Enregistrament: Txosse Ruiz, WheelSound Studio
Obra del Cançoner Popular de Catalunya, consultat a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i propietat de l’Abadia de Montserrat.
Recerca: Ignasi Ros, Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Amb el suport de l’IRMU i l’IPEC.

Categories: Estrena