Presentació

Corrandes són corrandes és un grup de música tradicional dedicat a fer concerts i balls. Disposa de diferents espectacles amb formacions diverses.

Hi ha barbaritats, potser veritats, que només es poden dir cantant. Els versos creats al moment són la clau d’aquesta proposta. Els cantadors canten amb diferents tonades tradicionals de la Catalunya Vella per provocar emocions amb la paraula, el so i el gest. Aquests atrevits generaran sorpresa a cada instant, a cada vers rimat, a cada estrofa cantada, a cada dansa ballada.

Corrandes són Corrandes és una companyia professional dedicada a la cançó de text improvisat i la música tradicional. Els espectacles de vers improvisat són la seva especialitat. A més a més, tenen altres espectacles que acullen dinàmiques de ball folk i altres formes de cantar. Cada espectacle s’acull a un plantilla d’artistes concreta i amb un eix temàtic diferent. La seva proposta es completa amb un ampli ventall d’opcions de formació, dinamitzacions de cantades, divulgació i recerca.

La companyia neix el 2013 amb la voluntat de generar una proposta escènica i dinàmica utilitzant les possibilitats del vers improvisat en català. Christian Simelio i Anaís Falcó són els cantadors que ideen, coordinen i gestionen el projecte, envoltats de bons professionals de cada àmbit. El seu ventall de propostes és ampli i s’adapta a molts teatres, sales, festes populars, places de ball i fires.

Currículum

El 2013 engega el grup basat amb els cantadors Anaís Falcó i Christian Simelio. Aquell any participen en actes previs a la Bertso Txapelketa Nagusia del País Basc amb una mostra i conferència de la improvisació en català. El 2014 guanya el premi L’ Hermós per a la producció de Brindem Cançons, espectacle de cançó improvisada i cançó teatralitzat que s’estrena dins els actes de La Cantada d’Havaneres de Palafrugell. El mateix any produeixen l’espectacle Cançó Fugaç que s’estrena a la Fira Mediterrània de Manresa i que passa a ser l’espectacle base del grup. El 2015 el grup rep l’encàrreg de realitzar un espectacle sobre el món del vi per al cicle “Biblioteques amb DO” de la Generalitat de Catalunya en què realitza més de 40 actuacions en un any per tot el territori. Al 2016 participen a l’espectacle Europa Bat Batean produït per Mintzola al País Basc, juntament amb sards, kurds i bascos. A l’estiu participen al festival internacional Cante de Poetas, a Villanueva de Tapia (nord de Màlaga). Aquell mateix any produeixen l’espectacle amb gallecs Regueifa i corrandes al Centre Artesà Tradicionàrius. Al Nadal, s’estrena l’espectacle de festes d’hivern Xarrampim, que compta amb noves col·laboracions musicals.

Al 2017, després d’haver fet diferents proves en l’ampliació d’oferta de música tradicional, més enllà de la cançó improvisada, fan una primera proposta en ferm de la proposta de ball i que desencadenarà en la producció discogràfica i de directe de Si voleu ballar corrandes. El mateix 2017 s’estrena el primer disc del grup Lligadetes amb un fil (Temps Record, 2017). El disc s’estrena a la Fira Mediterrània de Manresa i té diferents presentacions al llarg del territori català. Durant el 2018 es comença  a treballar més fort amb el ball i es participa a cursos internacionals ensenyant danses catalanes i, a festivals com Undàrius i Andanças, entre d’altres. Amb cenentars d’actuacions al darrere, segueixen amb els dos pilars que protagonitzen de la música tradicional catalana: la cançó improvisada i el ball.  Al novembre de 2019 es publica Si voleu ballar corrandes (Temps Record, 2018), disc amb el que fan diferents presentacions a grans festivals de ball al país durant el 2019, juntament amb els diferents espectacles de concert a llocs tan destacats com els festivals Tradicionàrius, Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, D’Aquí Estant Veig una Estrella o Una nit folk. Amb el ball es va a diferents concerts internacionals a Occitània i França.

El 2020 s’enceta amb una nova formació de músics les diferents propostes d’espectacles. Amb el ball comencen l’any al festival Trad’hivernales, referent en el ball folk d’Europa.

 

Concerts destacats:

Bertso Txapelketa Nagusia 2013 Amasa-Villabona (Euskal Herria) concert
Fira Mediterrània de Manresa 2015, 2017 Manresa concert
Tradicionàrius 2016, 2019, 2020 Gràcia, Barcelona concert i ball
Festival d’Havaneres de Palafrugell 2015 Palafrugell concert
Biblioteques amb DO 2015, 2019 Diverses poblacions concert
Celler Carles Andreu 2016 Pira, Conca de Barberà concert
Festival Aphònica 2017 Banyoles, Pla de l’Estany concert
Europa Bat Batean 2017 Bilbao i Hernani (Euskal Herria) concert
Trobada Internacional d’Acordionistes del Pirineu 2015, 2016, 2018, 2019 La Seu i Arsèguel concert
Sant Joan 2017 Albi (Llengudoc, Occitània) concert
Festival Internacional de Cante de Poetas 2017, 2018 Villanueva de Tapia (Andalusia) concert
Musiques et danses anciennes et Traditionnelles 2018 Le Mans (França) ball i tallers
Undàrius 2018 Girona ball
Andanças 2018 Castelo de Vide (Portugal) ball
Sa Riba Folk 2018 Muro, Mallorca concert
La Violinada 2014-2020 Argelaguer balls i tallers
Músiques de Cruïlla 2018 La Sènia concert
Association Revelhet 2019 La Bastide de Seròu (Ariege, (Occitània) ball i tallers
Una nit folk 2019 Quart de Poblet, País Valencià ball i tallers
Trad’hivernales 2020 Somèires (Llenguadoc, Occitània) ball i tallers